Camper Blog logo

Om de snelweg door Tokyo te vermijden hebben we een route uitgekozen die langs een van de grootste Boedha’s (Daibatsu) van Japan, bij de Nihon-ji tempel op het schiereiland van Chiba loopt.  Al snel na vertrek begint de eerste tolweg. In de camper zit een ETC-kastje, waarmee we bij de meeste tolwegen gelijk door kunnen rijden. We hebben hiervoor een bedrag vooruitbetaald omdat de bijbehorende creditcard waarop wordt afgerekend op naam van Japan Campers staat. Het zijn steeds relatief kleine stukken tolweg. Een keer moeten we contant betalen. Het laatste stukje de naar de Boedha is een smal bergweggetje.

Het is gelukkig droog geworden zodat we kunnen beginnen aan onze klimtocht. Naast de grote Boedha zijn er nog zo’n 1500 kleine in en op de berg en er is een overstekende rots in de vorm van een zaag waar je een mooi uitzicht hebt. We kunnen vanaf hier de ferry zien die ons over de baai van Tokyo richting Kamakura zal brengen.

Een boedha beeld

 

Grote Boedha

Bij de ferry worden we in de rij geplaatst en met gebarentaal wordt ons gewezen dat we binnen een kaartje moeten kopen. Daar spreken ze gelukkig wel Engels. Niet lang daarna kunnen we de ferry op rijden. We zien in de verte heel vaag de wolkenkrabbers van Tokyo door de laag hangende wolken.

Omdat we vandaag genoeg gelopen hebben, rijden we door Kamakura naar een klein eilandje Enoshima, waar een luxe spa met zwembadjes zit. De stranden bij Kamakura worden in het badseizoen (vanaf 1 augustus) druk bezocht door de bewoners van Tokyo en overal moeten we betalen voor het parkeren. Voor de nacht gaan we op de parkeerplaats van het aquarium staan. Er naast is een Italiaans restaurant waar we een lekkere pizza eten.

De volgende ochtend ga ik met de trein naar Kita Kamakura,  het bergstation van Kamakura waar een wandeling start naar de Grote Boedha. Hier zijn ook verschillende tempels die je kan bezoeken, maar omdat ik vandaag niet alles kan bekijken, loop ik door het bos naar de Zengen Shrine. Bezoekers komen hier in een grot hun geld wassen. Hierdoor zou het verdubbelen. Ik doe ook een poging met wat muntstukken, maar tot nu toe heeft het niet gewerkt. Het begint weer harder te regenen. Na de shrine volgt een lang, stijl en glibberig bergpad. Ik kom nog maar een enkele verdwaalde wandelaar tegen en ben blij als ik eindelijk beneden bij de weg uitkom.

Bij de Grote Boedha is het heel erg druk, het is zondag en een deel van Japan viert Obon, de meesten doen het een maand later. Het is me niet duidelijk waarom er onenigheid over de datum is. Vlak bij de Boedha is de Hase tempel en deze is echt heel mooi. De meeste mensen komen voor de Hydragena’s die in bloei staan maar ook de beelden zijn erg indrukwekkend en het is ook nog eens droog geworden.

Als ik bij Enoshima uit de trein stap kom ik midden in een parade terecht. Verschillende groepen lopen met hun versierde wagen en slaan ondertussen op de Japanse drums. Leuk om te zien. Terug gekomen bij de camper zitten de jongens op de tablet en ipad te spelen. Ze zijn naar het aquarium geweest en vonden het erg leuk, vooral de dolfijnenshow was goed.


Comments powered by CComment