Camper Blog logo

We zullen in Japan niet de enigen zijn die rondreizen in een camper. Ook Japanners houden van kamperen. Er zijn heel veel campings in Japan. Tot nu toe vooral tent-campings, maar er komen ook steeds meer auto-campings waar je met caravan of camper terecht kunt.  

Auto Camp Jo - Japans voor campingplaatsen waar je met je camper terecht kunt. Beschikken meestal over douches, wasmachines en electriciteit. Prijs per overnachting 3000-6000 yen

Michi No Eki - Japans voor parkeerplaatsen langs doorgaande wegen. Hier kun je gratis overnachten en er zijn altijd toiletten. Vaak hebben ze toeristische informatie over de omgeving en verkopen ze er lokale producten.

Chusha-Jo Japans voor algemene parkeerplaatsen. Soms gratis, soms betaald.

 

Camper met twee etages!

 

De ultieme zelfbouw camper met bovenin een uitschuifbare Japanse slaapkamer met tatami matten van drie Japaners die hiermee een jaar door Japan hebben gereisd. De eerste twee-etage camper die gebouwd is. De engelstalige website Two story camping car.

 

Japan CampingCar Show 2015

 

Twee verdieping camper

 

Omdat de wegen in Japan heel smal kunnen zijn, zijn ook de campers vrij smal en vaak erg klein. Maar net als in Japanse appartementen waar ze heel goed gebruik maken van de vaak kleine ruimtes, kunnen ze dat met deze multifunctionele kampeerwagens ook heel goed. Het wordt misschien tijd dat ze ook naar Europa geexporteerd worden.

 

Japan Road Trip

Leuk Reisblog in het Engels met heel veel foto's van een reis van 75 dagen in 2011 met een camper van Hokkaida tot Okinawa.  Ik heb hier, hoewel we maar een klein stukje van hun reis volgen, erg veel ideeën kunnen opdoen.


Comments powered by CComment